Retro game R.E.R.O voor de Amiga 500

Amiga-500-computerclub-limburg

 

door Kim Houben

De game, H.E.R.O, uitgebracht in 1984. voor oa. de Atari 2600, commodore 64 en MSX. Zelf heb ik deze vroeger ook nog gespeeld 🙂 Met je jetpack daal je af in de grotten om mijnwerkers te redden. Onderweg kom je enge spinnen, slangen tegen en om je een weg te banen, leg je bommen neer bij muren om verder te kunnen.

In die Amiga groep was Matthias dus op zoek naar graphical artist. Ik dacht ik reageer eens, kijken of ik nog wat kan toevoegen. Een paar dagen later kreeg ik een berichtje terug, hij is nog op zoek naar iemand om de levels te maken. Na wat gechat te hebben en al zijn eerste resultaat te zien wat hij heeft, geef ik aan dat het me zeker leuk lijkt om wat levels te maken voor hem.

Even voor de duidelijkheid, dit is geen HD of 4K spel. Dit is waarmee ik mag werken:

– Een kleuren palette van maximaal 16 kleuren.
– Een tile van 16 x 16 pixels.