Retro Magazine

Cover RetroMagazine Engels issue 0

We hebben als organisatie nog geen concrete indicatie wanneer we onze eerste bijeenkomst wel gaan houden. We houden uiteraard de richtlijnen en aanwijzingen van de overheid in de gaten. Persoonlijk zie ik echter nog geen bijeenkomst in de komende maanden, wellicht ergens tegen het begin van de herfst. Blijf onze website in de gaten houden of nog beter, meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Uiteraard werken we achter de schermen wel aan leuke projecten die we t.z.t. zullen tonen. Ik werk momenteel aan een aardige uitbreiding voor de Acorn Electron, namelijk een Wifi module op basis van de bekende ESP8266. Voor de Acorn Atom heb ik een dergelijke module reeds werkend. Ik kan met de opdracht *WGET een bestand vanaf een standaard webserver downloaden. Over deze projecten zal ik binnenkort een aparte blog schrijven.

Tot die tijd wil ik je graag wijzen op “Retro Magazine”. Niet ons eigen clubblad maar een Italiaans magazine dat al enkele jaren op het net beschikbaar is. Deze maand hebben ze dit magazine in het Engels uitgebracht. Een speciale editie van maar liefst 40 pagina’s achtergrond informatie over diverse retro computers zoals de C64, Sinclair QL, Vectrex (game console) en BBC Basic. Je kunt dit magazine downloaden op https://www.retromagazine.net/download/RetroMagazine_00_eng.pdf

De andere nummers, gepubliceerd sinds oktober 2017, zijn eveneens te vinden op www.retromagazine.net. Mocht je de Italiaanse taal niet (helemaal) machtig zijn dan kan je een artikel natuurlijk kopiëren en plakken in Google translate.  Het zou helemaal stoer zijn als alle nummers op deze wijze vertaald zouden worden naar bijvoorbeeld het Engels.  Wie voelt zich geroepen …. ?