Verslag bijeenkomst zondag 23 maart 2022

Zondag 22 maart 2022 was er eindelijk de tweede retro computerclub bijeenkomst die deze keer plaats vond in zalencentrum de Grous in Stein. De zaal ging open van 13:00 tot 17:00 uur. Een mooie lokatie die goed bereikbaar is en waar voldoende parkeergelegenheid is, ofschoon sommige bezoekers toch even hebben moeten zoeken naar de hoofdingang.

We hadden de kleine zaal geboekt maar door een dubbele boekingen kregen we de grote zaal. Plaats genoeg dus. Roland, de organisator, zette alles klaar en Pascalle en Kirsten ontvingen de bezoekers. De entree was € 3,- voor deze middag.

Kort voor 13:00 uur kwamen de eerste bezoekers al binnen en hadden zelf ook wat apparatuur, printplaten e.d met zich mee zoals een Acorn Atom en de BBC. Tevens was er een (defecte) Datapoint 5500 te bezichtigen. Als je spreekt over een retro-computer: dit is echt een oudje. De processor is opgebouwd uit losse TTL ic’s. Ruud Baltissen is bezig met het re-engineren van dit board met het doel om er een replica van te maken. Hopelijk kunnen we de komende maanden (jaren?) dit proces volgen.

Onder het genot van een kopje koffie of thee werd er gezellig geklets, ervaringen uitgewisseld, herinneringen uit vroeger tijden opgehaald en apparatuur bekeken.

De middag vloog voorbij. De opkomst ondanks de matige opkomst van acht personen toch erg geslaagd. De mensen die er waren vonden het geslaagd en wilden graag weten wanneer er weer zo’n bijeenkomst plaats gaat vinden. Voor deze editie leek men de kat uit de boom te kijken en eerst even aftasten wat zo’n bijeenkomst inhoudt. Voor de volgende editie hebben al meerdere mensen toegezegd dat ze ook hun oude computer mee willen nemen. Dat juichen we ten zeerste toe want hoe meer verschillende computers, hoe meer vreugd!